

صراحت تمامعیار: چگونه رئیس قاطعی باشیم و انسانیتمان را هم از دست ندهیم
نویسنده: کیم اسکات
مترجم: سعید قدوسینژاد
یک کتاب آموزشی و کاربردی برای تبدیلشدن به یک مدیر موفق. کیم اسکات نویسندهی کتاب صراحت تمام عیار که عنوان پرفروشترین اثر نیویورک تایمز و والاستریت ژورنال در حوزهی تجارت را کسب کرده، راهبرد مدیریت قاطع و کارآمد را آموزش میدهد. او راهکارهای ایجاد فرهنگ ارتباط بین اعضای یک مجموعه و تکنیکهای اعتمادسازی متقابل میان کارمندها و رئیس را ترسیم و راهحلهایی برای جلوگیری از خستگی و فرسودگی مجموعه، و انجام سریع و پربازده کارها ارائه میکند.
دربارهی کتاب صراحت تمام عیار
بخش زیادی از زندگی اغلب ما در محیط کار و در ارتباط با همکارانمان میگذرد و کیفیت این وقتها و رابطهها، بر کل زندگی و حال ما تأثیری انکارناپذیر دارد. طبیعی است که در چنین محیطهایی، خواهناخواه تنشها و اختلافنظرهایی وجود خواهد داشت، بنابراین، طرز برخورد و تحلیل رفتارها اهمیت پیدا میکند. مثلاً گاهی افراد برای جلوگیری از بروز تنش، ملاحظهکاری میکنند، اما این کار باعث میشود اثربخشی و تعامل میان اعضای یک گروه کم شود. در این شرایط، مدیر یا رئیس هر مجموعه، در شکلدهی و هدایت این رابطهها و فرهنگسازی بین اعضای گروه نقشی محوری دارد.
بااینحال اما، مهارت ایجاد و مدیریت یک گروه کاری، چنان بدیهی پنداشته میشود که اغلب مدیرها بدون آمادگی و برخورداری از دانش و تجربه وارد آن میشوند. از همین روست که معمولاً آموزشی رسمی برای مدیریت وجود ندارد و سبک و تکنیک رئیسها نیز بیشتر بر اساس تجربهها و قضاوتهای شخصی آنها شکل میگیرد. باید در نظر داشت که یک مدیر، تأثیری بزرگ بر سرنوشتِ کار و زندگی اعضای گروهش دارد؛ اگر خوب عمل کند، یک مسیر رشد برای بهرهمندی همهی گروه فراهم کرده، و اگر مدیریت بدی داشته باشد، باعث ازدسترفتن شغل اعضای گروهش خواهد شد. یکی از کتابهای مشهوری که شیوهی مدیریت در مجموعههای کوچک و بزرگ را آموزش میدهد، صراحت تمام عیار (Radical Candor) نوشتهی کیم اسکات (Kim Scott) است.
هرکسی با خواندن این کتاب میتواند درکی بهتر از یک رئیس یا مدیر خوب پیدا کند و از دلیلهای موفقیت یا شکست بسیاری از شرکتها آگاه شود. نویسنده در این کتاب که در سال 2017 منتشر شد، بر اساس تجربههای گستردهی خود در بزرگترین شرکتهای فناوری مانند گوگل، اپل، درابباکس و توییتر، راهکارهای مدیریتی آزمودهشده در این مجموعهها و مدلهای رفتاری مدیرها را در اختیار خواننده قرار میدهد. او قصد دارد در این کتاب نشان دهد که میتوان مدیری خوب و مهربان بود و به نیازهای کارمندها توجه نشان داد، اما همزمان آنها را با صراحتی تمامعیار به چالش کشید تا مجموعهی موردنظر دچار زیان و آسیب نشود. نویسنده در فصلهای هشتگانهی کتاب، هم مدیرها را از منظر روانشناسی آمادهی برخورداریِ همزمان از روحیهی صراحت و مهربانی میکند، هم پیشنهادهایی کاربردی برای ایجاد اعتماد متقابل بین رئیس و کارمندها ارائه میدهد.
مهمترین پیشنهاد کیم اسکات به مدیرها آن است که از کارمندهایشان راهنمایی بگیرند، به آنها راهنمایی بدهند و فرهنگ ارتباطی باز و گستردهای ایجاد کنند. او همچنین از رئیسها میخواهد که انگیزهی هریک از اعضای تیمشان را پیدا و به آنها برای نزدیکشدن به رؤیاهایشان کمک کنند. این نویسندهی آمریکایی، همچنین امرونهیکردن را نیز مردود میشمارد و معتقد است همهی کارها باید با همراهی مدیر و کارمندها بهپیش برود. او در بخش دوم کتاب نیز به معرفی ابزارها و تکنیکهای مدیریتی میپردازد؛ بهعنوانمثال رویکردهای ایجاد اعتماد متقابل با کارمندها را توضیح میدهد، ایدههایی برای دریافت، ارائه و ترویجِ تشویق و انتقاد ارائه میکند و تکنیکهایی برای جلوگیری از خستگی و فرسودگی گروه آموزش میدهد تا کارها با همکاری همهی مجموعه، به سرانجام سریع و مناسب برسد.
کتاب صراحت تمام عیار، نوشتهی کیم اسکات، ازجمله بهترین کتابهای نوشتهشده دربارهی آموزش مدیریت مجموعههاست که در ایران با ترجمهی سعید قدوسینژاد در انتشارات آریاناقلم منتشر شده است.
لینک دسترسی در کتابخانه دیجیتال